Παράλιες – πρωταγωνίστριες!

Αυτά τα χρώματα, αυτά τα κτίρια, αυτή η θάλασσα… και, κυρίως, το μαγευτικό φως. Οι ομορφιές της Κέρκυρας είναι ατελείωτες και θα ήταν κρίμα να μην τις μοιραστείτε με τους followers σας. Αιχμαλωτίστε με το φακό σας τις πιο εντυπωσιακές παραλίες, τα χωριά, τους ορμίσκους, τα λιμανάκια και φυσικά… τους αξιαγάπητους ανθρώπους του νησιού.

 

Σε κάθε νησί, κάθε παραλία έχει μια ιστορία να πει. Ειδικά στην Κέρκυρα όμως, οι εκατοντάδες ακρογιαλιές που στολίζουν την ακτογραμμή του νησιού, έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, χρώμα, διάθεση και κάνουν τη διαφορά. Λένε τη δική σας ιστορία. Πάρτε για παράδειγμα τη λευκή, ξύλινη, μακριά εξέδρα στην παραλία Απραός που μοιάζει με καλοκαιρινή πασαρέλα. Μόνο που αντί να περπατάτε ανάμεσα σε θεατές, καθρεφτίζεστε στα νερά του Ιονίου Πελάγους! Αν αυτό δεν σας είναι αρκετό και διεκδικείτε την πρωτιά στην πιο εντυπωσιακή πανοραμική φωτογραφία στο Instagram, μεταφερθείτε στον Ίσσο, την παραλία με τα 2 χιλιόμετρα συνεχόμενης αμμουδιάς. Κι αν ψάχνετε τα κρυμμένα λιμανάκια που μόνο από ψηλά φαίνεται το μεγαλείο τους (καταπράσινες εκτάσεις με πεύκα που καταλήγουν σε λαχταριστά γαλαζοπράσινα νερά), θα πρέπει να εξοπλιστείτε με ένα drone που θα πετάξει πάνω από τη Ροβινιά ή το Πόρτο Τιμόνι. Θέλετε όμως να κάνετε το Instagram να πάρει φωτιά από likes και τους followers σας να ζηλέψουν; Τότε αποχωριστείτε για λίγο την άμμο και τις ξαπλώστρες και ρίξτε μια ματιά στη μοναδική βραχώδη παραλία Λα Γκρότα, κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα.

 

Η Παλιά Πόλη που ξεχειλίζει από ζωή

Αυτό που μαγνητίζει κάθε επισκέπτη στην Κέρκυρα είναι η ζωντάνια της. Η φύση, ο πολιτισμός, αλλά κυρίως η επιβλητική Παλιά Πόλη. Οι επιρροές από παλαιότερες εποχές είναι έντονες σε κάθε γωνιά της και έχουν άρωμα από τη Βενετία, τη Γαλλία, την Αγγλία και, φυσικά, την Ελλάδα. Είναι όμως τόσο ζωντανό μέρος που κάθε σημείο της είναι ιδανικό για να «ανεβάσετε» ένα ξεχωριστό Instagram story. Αφιερώστε χρόνο για να περιπλανηθείτε στα σοκάκια και τα ιστορικά μνημεία: Ανακαλύψτε την πλατεία Δημαρχείου -με το ιστορικό ομώνυμο κτίριο να κερδίζει τις εντυπώσεις- και την πλατεία Σπιανάδα, τις πολύχρωμες αγορές και το επιβλητικό ρολόι στο Παλαιό Φρούριο που κάνουν τους περιπάτους σας αξέχαστους. Αιχμαλωτίστε κάθε εικόνα και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα μπαλκόνια που αποτυπώνουν τη διάθεση της σύγχρονης Κέρκυρας.

 

Πηγή: https://www.discovergreece.com/el/travel-ideas/cover-story/most-instagrammable-spots-corfu

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ