Η Κέρκυρα ταυτίζεται με τα ιστορικά της κτήρια και τα ενετικά μνημεία, αλλά ταυτόχρονα είναι συνώνυμη μιας πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης.

Είναι τόσο έντονη η πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας, που μπορείς να την αισθανθείς στον αέρα. Μπορείς και να τη γευτείς. Οι Ενετοί κατακτητές της (όσο η υπόλοιπη χώρα σχεδόν στο σύνολό της ήταν υποδουλωμένη στους Οθωμανούς) άφησαν έντονα ίχνη στην τοπική κουζίνα. Ωστόσο, θα βρεις και βρετανικές επιρροές, «παντρεμένες» εξίσου με τις τοπικές γεύσεις. Το παζλ της ιστορίας της Κέρκυρας συμπληρώνεται κομμάτι-κομμάτι όπως περιπλανιέσαι στα καντούνια της παλιάς πόλης και στις υπαίθριες αγορές. Στο Παλαιό και Νέο Φρούριο, στο ιστορικό κέντρο και στην πλατεία Σπιανάδα θα δεις την κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι Ενετοί. Την γαστρονομική τους παράδοση θα την αναγνωρίσεις σε πιάτα όπως το σοφρίτο (κρασάτο μοσχάρι), την παστιτσάδα (μοσχάρι κατσαρόλας με ζυμαρικά και μπαχαρικά), το μπιάνκο (λεμονάτο ψάρι με λευκή σάλτσα) και το μπουρδέτο (ψάρι με κόκκινη σάλτσα).

 

Η τοπική κουζίνα με άλλα λόγια είναι σε μεγάλο βαθμό ό,τι άφησε πίσω της η ενετική παράδοση. Την ίδια στιγμή το ελαιόλαδο, το μέλι και το κρασί που θα δοκιμάσεις, είναι σχεδόν πάντα τοπικά προϊόντα. Ακόμα και η μπύρα σου μπορεί να είναι κερκυραϊκή, όπως τα λαχανικά και το κρέας ή το φρέσκο ψάρι.

 

Πηγή: https://www.discovergreece.com/el/experiences/food-tour-corfu

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ